maanantai 11. huhtikuuta 2016

Nose Work

Laatua...


Ettei ihan masisteluksi menisi niin perjantaina oli tipahtanut vihdoin Nose Work hajut postilaatikkoon. Jihuu! Tilasin heti kaikki kolme kisahajua sillä luin jostain, että uusi haju kannattaa tutustuttaa melko nopeaan. Nyt ollaan hinkattu tietenkin vasta eukalyptusta, mutta sen verran nopeaan nokinokka edistyy, että pian varmaan voi tuoda uuden hajun mukaan :)

Aloitettiin siis samalla tavalla kuin hypokoirahommissakin. Imeytin pisaran hydrolaattia vanulappuun ja pistin sen lasipurkkiin. Noxille oli tuttu juttu tunkea nenä purkkiin joten nopeasti se tajusikin että oli uudesta hajusta kyse ja siirryttiin kahteen purkkiin. Tehtiin useampi lyhyt treeni päivässä ja vaihdoin joka kerta kohdetta jossa haju oli. Lasipurkkeja, pieniä pahvilaatikoita jne. Heti huomasi, että tämä oli tarpeen, koska Noxille tuntui olevan vaikea juttu ettei haju ollutkaan siinä tutussa lasikupissa. Homma lähti kuitenkin sujumaan kun Nox tajusi että haju olikin pelkästään se juttu, ei haju ja lasipurkki

Koska nälkä kasvaa syödessä ja kärsivällisyys ei ole hyveeni, koitettiin myös imeyttää hajua huonekalutassuun ja paikallistaa sitä esim eri kohdista tuolia, sänkyä jne ja saipa se jopa koittaa kokonaisen huoneen nuuskuttelua. Note to self: Vaikka hydrolaatti imeytetään omaan lappuseensa tai vastaavaan, jää sitä vielä selkeä hajujälki vaikka lähdettä siirrettäisiinkin toiseen paikkaan. Tämä osoittautui pieneksi ongelmaksi, kun Nox kovasti yritti ilmaista aina edellisen paikan. Tarkka nokka!

Sisätilaetsintä oli Noxin mielestä hurjan hauskaa ja hienosti se nuuskutteli vessan läpi ja löysi hyllyyn piilotetun huonekalutassun. Ilmaisuakaan ei näköjään tarvitse sen enempää miettiä, kun Nox automaattisesti painaa nenänsä oikeaan kohtaan ja pitää sitä siinä kunnes tippuu palkkaa. Välillä pyysin sitä tarkentamaan uudella "Haju" käskyllä ja sekin toimi.

Mä olen nyt aivan onnesta soikeena tän lajin kanssa! Nox on innoissaan, mutta ei sähellä yhtään ja lyhyidenkin treenien jälkeen se on taju pois. Hydrolaatit eivät olisi voineet saapua yhtään parempaan aikaan nimittäin itse olen pahassa flunssassa ja mieluusti hoidan aktivoinnin sisätiloissa nopeasti alta pois ennenkuin pujahdan taas peiton alle värisemään. Toivottavasti olo helpottaa pian. Viimeistään ennen ensi viikon MH-kuvausta, jaiks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti