perjantai 1. toukokuuta 2015

Nam nam nappulaa

Vielä odottaa juttuja kirjoittamistaan, mutta päätin nyt avautua tästä asiasta ensin, kun se nyt on ajankohtainen.

Me siirrytään siis takaisin nappularuokintaan. Noxilla on nyt jonkin aikaa ollut närästysoireita: tassujen, ihmisten ja huonekalujen nuolemista, röyhtäilyä, tyhjän vatsan oksentamista jne. Olen yrittänyt jäljittää närästyksen alkuperää johonkin tiettyyn ruoka-aineeseen, mutta tuntuu, että vaikka jotkut ruoka-aineet ovat selkeästi pahempia (esimerkiksi lohi), ei oikein mikään liha ole tuntunut täysin sopivalta. Myös luutuotteet vaikuttavat aiheuttavan nieleskelyä ja tassujen lipomista/järsimistä. 

Ensin mietin eliminaatiodieettiä, mutta koittaessani koti kotona Noxille taas nappulaa ja tilanteen selkeästi parantuessa, päätin hakea Mustista ja Mirristä pienen pussin Profinen energiaruokaa ja katsoa mitä käy. Pentuna Nox söi nappulaa ensin noin 75/25 suhteessa ja siitä hitaasti nostin lihan osuutta, kun maha ei kestänyt nappuloita vaan tulokset olivat erittäin epämääräisen näköisiä. Silloin pienikin määrä nappulaa sai mahan löysälle, mutta tätä ongelmaa ei enää ole! Tavara on hyvän näköistä eikä närästysoireita ole ollut päiviin. Mm levoton haahuilu öisin on loppunut. Olen siis supertyytyväinen! Lihaa lähdetään varmasti lisäämään pikkuhiljaa ja yhtä laatua kerrallaan jossain vaiheessa. En kuitenkaan tahdo sitä täysin Noxilta kieltää. Eiköhän me löydetä nokinokallekin sopivia raakaherkkuja :) 

En tiedä miksi, mutta minulla tuli melkein epäonnistunut fiilis kun nappasin nappulasäkin mukaani ja kiikutin sen kassalle. Nappularuokinnassa ei ole mitään vikaa, mutta frettien kanssa päähäni on iskostunut, että liha on aina parempi. Tietenkin fretit ovat puhtaasti petoeläimiä eikä niille ole juurikaan tarjolla laadukkaita kuivaruokia, mutta silti. Minulle tuli olo, että olisi pitänyt yrittää enemmän...Nyt olen päässyt näistä ajatuksista eroon! Asennoidun tähän niin, että on mahtavaa, kun ongelma saatiin ratkaistua näin helposti :) Gerahan on kunnon allergiapesäke, jonka kanssa on käyty läpi kaikki mahdolliset ruoat mutta allergiaoireet katosivat vasta paskalla markettinappulalla ja lihalla. Ja se voi paremmin kuin koskaan! Kumma eläin ..Elämä ruokaongelmaisen kanssa on kyllä vaikeaa. 

Nox on syönyt jo pitkään yhden aterian päivässä, mutta nyt siirryttiin 2-3 pienempään ateriaan päivässä ja ne nappulat joita en tarjoa esim naksuttelun yms ohella, syödään Buster Dog Maze kupista, joka on ehkäissyt hienosti hotkimista (varmasti osasyy närästykseen..). Illalla Nox saa myös hapanmaitotuotteita ehkäisemään tyhjän vatsan oksentelua. Tällä hetkellä tilanne näyttää oikein hyvältä  :)

1 kommentti:

  1. Miten nopeasti siirryit takaisin nappularuokintaan? Meillä on tämä sama edessä, juurikin samoista syistä kuin teillä. Ja nyt mietin, että miten nopeasti siirtymän uskaltaa tehdä? Lihaa ja nappuloita ei kuinkaan voi antaa samalla kerralla, joten miten käytännössä toimit siirtymävaiheen aikana? :)

    VastaaPoista