tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kuulumisia

Heti meinaa jäädä blogin päivittäminen, hyi minua! Yritän pitää tämän mahdollisimman lyhyenä :P

Laitetaan heti alkuun huonompia uutisia...olin viime viikonloppuna Lempäälässä ystäväni Emeliina luona, kun Nox oli perheeni kanssa veneilemässä ja näädät siskoni Jessican hoidettavina. Menin lauantaina bussilla Naantaliin ja tulimme sitten sunnuntaina porukalla kotiin. Tietenkin ryntäsin heti ensimmäisenä katsomaan frettejä ja huomasin, että Nova oli poissa...Näätähuoneen ikkuna oli raollaan, mutten usko Novan päässeen siitä karkuun vaan livahtaneen ulos ovesta aamuruokinnan aikaan. Jessica oli vienyt tytöille lihaa neljän aikaan aamulla ja silloin kaikki kuusi olivat vielä tallella. Alkoivat elämäni hirveimmät kuusi tuntia. Olin lievästi sanoen paniikissa ja itkin hysteerisenä kun kiersimme levittämässä sanaa naapureille ja tutkimme kaikki mahdolliset kolot ja katokset, näkemättä jälkeäkään Novasta. Jätimme tuttuja peitteitä ja ruokaa rakennusten lähelle ja illalla äitini ystävä toi meille loukun avuksi. En pystynyt enää kohtaamaan ihmisiä, joten nappasin Geran mukaan ja painuin metsään sillä välin kun Nox jäi touhuamaan lapinporokoira uros Kirpun kanssa. Istuskelin metsässä ja nielin kyyneleitä. En voinut uskoa, että Nova oli todella poissa...sitten kuulin sanat joita en olisi voinut odottaa enempää: Nova oli löytynyt ja tuotu kotiin. Ja siellä se oli, nälkäisenä, likaisena ja aavistuksen kuivahtaneena, mutta muuten täysin kunnossa. Naapurimme olivat lomalta palatessaan huomanneet autotallinsa seinässä majailevan "haisunäädän". Vilma oli juossut kotiin hakemaan tipun ja saanut nopeasti houkuteltua pienen seikkailijan syliinsä. Luojan kiitos!

Noxin kanssa ollaan puuhailtu kaikenlaista. Se on saanut tutustua moniin uusiin ihmisiin, koiriin ja paikkoihin. Onneksi Nox ottaa uudet asiat rennosti vastaan ja pystyy leikkimään, syömään ja rauhoittumaan oltiin me missä tahansa. Nox pääsi ekan kerran veneilemäänkin viikonloppuna ja kuten odotinkin, pentu ei ollut tästä moksiskaan. Moottorin ääni oli aluksi vähän jännä, mutta pian Nox oli kuin kotonaan. Otti hienosti kontaktia ennen veneeseen nousua eikä välittänyt vaikka vene keikkuikin välillä kunnolla. Reipas poika! 




Edelleen ollaan vaan leikitty hurjasti ja tehty pientä treeniä. Nox oli aluksi aika huono leikkimään, mutta olen saanut pönkitettyä pojan itsetuntoa ja nyt menee jo paljon paremin! Taistelutahtoa on alkanut löytyä, jee! Leikkimisen lisäksi ollaan harjoiteltu katsekontaktia eri tilanteissa, vähän kosketuskeppiä, luoksetuloa ja laatikkoleikkiä. Katsekontaktia Nox tarjoaa todella hyvin kuten myös luoksetuloa. Hihnakävelyä ollaan harjoiteltu häpeällisen vähän, mutta nopeasti sekin alkoi sujumaan, kun oli pakko pitää kiinni. Joka päivä saan hämmästellä, miten fiksu otus Nox todella on! Vaikka osaa se olla todella hölmökin :D




Geran ja näätien kanssa ollaan edistytty hurjasti! Gera ei aluksi tuntunut tajuavan koko pennnun ideaa, mutta nyt jo haastaa Noxia leikkimään ja osaa hienosti ottaa huomioon pennun koon. Nox jännäsi aluksi suurta kaveria, mutta enää sekään ei ole ongelma. Ihan sydän pakahtuu, kun näkee miten onnellinen Gera on uudesta kaveristaan <3 Näädistä kaikki paitsi Hippu ja Nera ovat päässeet touhuamaan Noxin kanssa. Yllätyin todella miten hyvin varsinkin MuiMui ja Nova ottivat pikkuisen vastaan. Odotin kiljuntaa ja piileskelyä, mutta ei! Kaikki leikkivät hurjan nätisti Noxin kanssa ja ovat ne saaneet jo kunnon rallitkin aikaiseksi! :D  Todiste! Hippu ja Nera saavat touhuta eri huoneessa keskenään, kun muut leikkivät Noxin kanssa, sillä Nera on vielä riehakas näykkivä pentu ja Hippu puolustaa turhankin kovaa vauvaansa. Kunhan Nera saa vähän järkeä päähänsä ja Hipun hormonit ehtivät tasaantua, tulee niistäkin varmasti hyviä kavereita :)  


Ruokahalu pojalla on VALTAVA. Ainut ongelma meidän pienissä treeneissä on ollut Noxin päälle rynniminen ja turhautuneena vikiseminen. Ruoka olisi niin hyvää! Tämäkin on vähentynyt hurjasti, kun ruokaa ei ole tippunut ennen rauhoittumista. Aamulla punnitsin Noxin meidän epäluotettavalla kotivaa'alla, joka näytti 5,2kg. 




Loppuviikosta on kaikenlaista kivaa tiedossa Noxille ja minulle, mutta niistä lisää myöhemmin :)

2 kommenttia:

  1. Huh, onneksi saitte karkulaisen ehjänä kotiin! Ihana Nox! Nää on kyllä käsittämättömän järkeviä nää Wirneen pennut. Mitähän Laura niille syöttää :D

    VastaaPoista
  2. Voi hurja! Onneksi kaikki päätyi hyvin ja näätiäinen löytyi ehjänä! Ihana Nox <3 Niin komistus!

    VastaaPoista