maanantai 6. maaliskuuta 2017

Kontakteja ja keppejä

Eilen meillä alkoi neljän kerran kontakti- ja pujottelukurssi lägillä. Nimensä mukaisesti kurssilla on tarkoitus pureutua kunkin koirakon kontaktien ja pujottelun ongelmakohtiin. Tapaamme aina kahden viikoin välein joten kotiläksyjäkin ehtii hyvin harjoitella aina tässä välissä. Niitä ehtikin tulla jo iso pino! Meidän lisäksi ryhmässä on myös Noxin sisko Maggie ja oli kyllä hurjan hauska nähdä miten samantyylisiä sisarukset olivat. Omat paineensa minulle toi Maggien (ja Prillan) omistajan Evan läsnäolo, mutta nokinokka käyttäytyi erinomaisesti enkä joutunut häpeämään yhtään.

Ekana näytettiin miten Nox teki kepit "normaalisti". Tosin vain kuudella kepillä. Ja sitten Kaarina heitti meille tehtäviä. "Istuta koira ja kutsu se kauempaa kepeille", "Lähetä se kepeille ilman liikettä", "Juokse kovaa eteenpäin", "Älä katso koiraa ja juokse ohitse" jne. Huomattiin, että Nox vaatii minulta aika paljon tukea eikä se kestä vielä kovin hyvin sitä, että olen sen edellä vaan silloin tulee kiire ja keppejä jää välistä. Jo se, että en katso sitä pujottelun aikana saa Noxin kiirehtimään. Joten treenattin muutama kerta niin että en katsonut koiraa, mutta etenin se tukena koko suorituksen ajan ja saatiin kivoja pätkiä.

Toisella pätkällä halusin katsoa meidän puomia. Näytin miten Nox valuu läpi yhdellä käskyllä ja jos painotan "kiipee" niin se himmaa. Koitettiin vaan siis yhdellä käskyllä ja Kaarina naksautti kun sain palkata. Kaksi ekaa kertaa Nox taisi valahtaa kontaktin läpi, mutta kolmannella ja lopuilla kerroilla jäi nättiin 2on2offiin. Hirveästi siis vaan lisää treeniä. Plääh, kontaktit on niin tylsiä :P

Eilen käytiin myös hakemassa meille oma dobopallo (pinkki, daa) ja aamulla treenailtiin ekaa kertaa. Melkoista tärinää aluksi, mutta parani loppua kohden. Aloitetaan nyt maltillisesti ja lisätään haastetta pikkuhiljaa niin saadaan nokinokan syvät lihakset huippukuntoon :)

Pentuun liittyen: Eva kertoi kaikkien voivan pulskasti <3 Tuijotan kuvia päivittäin ja tunnustelen tuleeko jostain samanlaista fiilistä kun Noxista aikanaan. Ja tuleehan sieltä. Jännä nähdä osuuko intuitio tälläkin kertaa oikeaan niinkuin mulle usein on käynyt. Meillä on täällä kaikki jo valmiina ja vain se tärkein puuttuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti