maanantai 29. joulukuuta 2014

Vuosi 2014

No nyt on joulu ohi ja melkein uusi vuosi, hämmentävää! Aika palata arkeen. Sunnuntaina olisi luvassa paimennusta ja ensi viikolla alkaa taas agi. Jee!

Joulu kului rennoissa merkeissä. Nautittiin pakkasesta ja lumesta, naksuteltiin vähän tottiksen eteen tuloa ja lähettämista ja muuten vaan oltiin ja löhöttiin. Tarkoituksena oli tehdä teille videokin meidän joulusta, mutta odotan parhaillani bussia Helsingissä kohti Tamperetta ja päivitän puhelimella. Nox jäi vielä maalle pariksi päiväksi ja torstaina varmaankin palataan Lohjalle. 

Tähän vuoteen on mahtunut paljon hyvää ja huonoa ja sitten niitä hetkiä, joita en osannut odottaakaan. Suurimpana asiana tietenkin Noxin ja Neran saapuminen. Molemmat niin toivottuja, mutta tavallaan myös yllättäviä lisiä minun elämääni. Suuri osa vuodestani on kulunut pennuntuoksuisessa arjessa ja varsinkin Noxin kohdalla on ollut paljon opittavaa. Nera on ollut niin äärettömän helppo pentu, että ei tosikaan.

Vauva IIIH <3

Vauva IIIIH <3 osa2


Aloiteltiin siis Noxin kanssa harrastukset ja alussa se oli vähän sellaista "ei tiedetä mitä halutaan tehdä niin tehdään vähän kaikkea". Nyt olen onnistunut päättämään meidän lajeiksi agilityn, rally-tokon ja toivottavasti päästään myös pelastuspuolelle harrastamaan. Myös viesti veisi mennessään. Ja paimennus. Ja...hitsi, ei me osata sittenkään päättää :D

Frettien kanssa tarkoituksena oli pitää hieman hiljaisempi näyttelyvuosi ja ainoa tavoite oli oikeastaan saada Veelalle se himoittu valion arvo. Kumma kyllä käytiin taas kaikissa suomen näyttelyissä ja tulokset olivat seuraavanlaiset:

West Coast Winter Ferret Show 2014 : Veela luokkansa 2.
Tammerferret: Veela luokkansa 1. ja VALIO, Nova paras soopeli, MuiMui paras musta soopeli
KesäPiknik 2014: Hippu luokkansa 1. ja VALIO, Nera luokkansa 1. sekä paras juniori ja VSP
Finnish Ferret Festival: Nova luokkansa 1. ja paras soopeli
Capital! 2014 Veela luokkansa 3. ja Nova paras soopeli

Valio Hippu <3


Näyttelykausi ei vielä meidän kohdalla ole ohi vaan edessä ovat vielä Viron ja Ruotsin näyttelyt sekä uusi suomalainen ystävänpäivänäyttely Valentine's Ferret Show. Sitten onkin hieman pidempi tauko, mutta kesällä osallistutaan todennäköisesti Tammerferretiin, jos se vain järjestetään. Katsotaan pystynkö jättämään seuraavan kauden vain pariin näyttelyyn vaikka niin aikeissa olisikin.

Sitten tavoitteita seuraavalle vuodelle.

Nox 7kk


Noxin tavoitteet 2015:

-Löytää meille sopiva agility-ryhmä ja aloittaa kunnolla harrastaminen
-Päästä pelastus puolelle treenaamaan
-Rally-tokoa eteenpäin, ehkä jopa kilpailemaan?
-Paimentamaan mahd usein
-Viestiä ja vetoa treenaamaan
-Hihnakävely kuntoon prkl!!!
-Yhdet mätsärit/näyttelyt
-Luusto terveeksi kuvattu
-Pysyä terveenä

Yritän olla ottamatta paineita mistään ja pidetään kivaa niinkuin tähänkin asti :) Ja noi luustokuvat..kaikkiahan ne varmasti jännittävät, mutta minä pelkään niitä ihan tosissani. Melkein kerran päivässä koen inhottavan muljahduksen vatsassani, entä jos Nox ei olekaan terve? Voin vain kuvitella miten kauhuissani olen juuri ennen kuvia...

Nera 8kk


Frettien tavoitteet 2015:

-Pysyä terveenä, MuiMui täyttää jo 4-vuotta ja lasketaan vuoden päästä jo veteraaniksi joten jatkossa käydään varmaan kerran vuodessa kunnolla eläinlääkärin tarkastuksessa
-EWFS, Valentine's, ja Mälarillern kunnialla läpi. Seuraavalla kaudella Tammerferret, KesäPiknik ja Capital!. Tulokset aina kivoja, mutta tärkeintä viettää aikaa fretti-ihmisten kanssa
-Neralle juniorivalio alkuvuodesta ja ehkä seniorivalio loppuvuodesta. Riippuu niin paljon tuomareista, että mahdotonta ennustaa miten käy varsinkin jos ei käydä kaikissa suomen näyttelyissä.
-Hipun pureminen kuriin. Keväällä kunhan aloittaa kiiman ja saa implantin, rauhoittuu varmasti. Hormonit on edelleen Neran jälkeen sekaisin :D
-Nerasta ja mahdollisesta sulhasesta kaverit. Nyt herra yrittää aina antaa Nerpalle turpaan



Omat tavoitteet 2015:

-Päätös oman frettiharrastukseni tulevaisuudesta. Kasvattaa vai eikö kasvattaa?
-Päästä unelmieni kouluun tai vaihtaa edes paikkakuntaa (tiedän täydellisen paikan, juuri sopiva sekoitus fretti-ihmisä ja wirnistelijöitä <3)
-Pari lyhyttä vaellusta ja ehkä yksi pidempikin 
-Pysyä terveenä

Että sellaista. Saa nähdä miten käy!

4 kommenttia:

  1. Voi suloisuus sentään noita vauvoja ♥

    Oletteko ajatelleet Palveluskoiraliiton alaista pelastushakua vai ihan pelastuskoiratoimintaa? Jälkimmäistä voin ainakin suositella :) Ja rallyssa vain rohkeasti kilpailemaan! Itse olin aivan kauhuissani ekoissa kisoissa ja tuntui, ettemme ole valmiit siihen touhuun ja niin vain hyvin meni :) Onneksi pääsimme kokeilemaan pareihin epävirallisiin ensin, auttoi todella!

    VastaaPoista
  2. Ihan pelastustoimintaa :) laitoin just kyselyä meidän paikallisyhdistykseen josko mahduttaisiin mukaan.

    Musta tuntuu että rally vois olla just hyvä laji aloittaa kisaaminen, en ehkä ota siitä paineita niin paljon kuin muista ja molemmat tykätään siitä hurjasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään tielle peukkuja!

      Rally on tosiaan mukava tapa aloittaa kisaaminen! Koiraa saa kehua ja suoritus on lyhyt (esim tokoon verrattuna!) Mites teitin rally muuten nykyään sujuu? Miten olette ratkaisseet seuruu "ongelman"?

      Poista
    2. Harjoitellaan oikeastaan vaan yksittäisiä juttuja ja perusasento ja seuruu meni ihan uusiksi....otetaan rallyyn nyt joku ihan oma käsky ja rennompi asenne seuruuseen kun esim tottiksessa :P

      Poista