tiistai 8. maaliskuuta 2016

Maanantai rallattelua

Viime viikolla aloitettiin rally-tokon alo kurssi. Ensimmäisestä kerrasta ei ole mitään ihmeellistä kerrottavaa. Meidän kurssikavereina oli monenlaisia koiria joilla ei juuri harrastuskokemusta tainnut olla ja niiden kanssa aloitettiinkin ihan koulutuksen perusteiden ja kontaktin harjoittelu. Vähän hermostutti, että saadaanko kurssista mitää irti, kun Nox on "aavistuksen" edellä, mutta onneksi saatiin hyviä vinkkejä jatkoa varten ja saatiin ihan hyvää treeniä aikaiseksi. Hieman Nox piippaili odottaessa, mutta teki täysillä hommia kun niitä oli tarjolla. Lähdin ihan ok mielellä kotiin.

Eilen oli toinen kerta ja tällä kertaa koitettiin kylttejäkin. Spiraali oikealle ja pujottelu. Nox otti ekalla kierroksella (pujottelu) häiriötä muista koirista ja homma meni sähläämiseksi, mutta tokalla kierroksella laitoin aika lailla sarjatulena naksua tulemaan ja Noxkin pysyi hienosti kontaktissa. Pitäisi muistaa nyt vaan pitää kriteerit tarpeeksi alhaalla, kun taas on menossa vähän huonompi kausi ja keskittyminen on välillä todella vaikeaa. Tämä huonompi kausi on toisaalta (kop kop) mennyt paljon helpommin kuin edellinen, joten ehkä tässä alkaa tapahtumaan kypsymistä!

Muuten harjoiteltiin jälleen perusasentoa/kontaktia ja uutena juttuna takapään käyttöä rallya varten. Tehtiin samaista treeniä mitä ollaan tehty Noxin kanssa paljon ennenkin eli koira pyöri vadin päällä. Meidän kouluttaja tuli heti sanomaan, että kun meillä näyttää olevan perusasento ja oikealle pyöriminen jo hallussa, niin voitaisiin koittaa vasempaan pyörimistä. Ollaan treenattu tätä hapeällisen vähän, koska se on tuntunut niin vaikealta, mutta Nox tajusi homman nopeasti vaikka onhan pyöriminen paljon tahmeampaa oikeaan puoleen verrattuna.

Kiva kun meille ei opeteta vain kylttejä vaan myös rallyssa hyödyllisiä tekniikoita.. Joskus Noxin pentuaikoinahan käytiin rally-kurssi, mutta siellä ei osattu ottaa huomioon, että kyseessä oli nuori pentu, joka ei tosiaan osannut mm seuraamista vielä. Juostiin vaan rataa läpi sen kummemmin ohjeita saamatta. Tältä kurssilta lähdettiin hakemaan lähinnä häiriöharjoitusta ja mulle suoritusvinkkejä, mutta olen todella positiivisesti yllättynyt miten meidän osaaminen on otettu kurssilla huomioon! Herätti myös siihen todellisuuteen, että tässä tilanteessa ei olla vielä valmiita kisoihin vaikka olin vähän silmäillyt kalenteria kevään osalta. Liikkeet kyllä on hallussa, mutta se häiriö...Onneksi ei ole mikään kiire :)

Jos jossain oli taas tapahtunut edistymistä niin rauhoittumisessa. Heti jos meinasi kierrokset nousta liian korkealle niin Nox käskyn alle makaamaan ja tilanne rauhoittui nopeasti. Muutenkin se odotteli hiljaa maassa kun ei tehty hommia ja tapitti silmiä herkeämättä odottaen uutta tehtävää. Nyt kun edistystä tapahtuu näin nopeasti eikä minun tarvitse jo valmiiksi stressata sen käytöstä niin treenaaminen alkaa taas olla oikeasti superhauskaa!

2 kommenttia:

  1. Jee! Ihanaa, että treenaaminen on taas superhauskaa. Huonojen kausien jälkeen sitä osaa taas arvostaa onnistuneita treenejä ihan eri tavalla :) Loistavaa, että teidän osaaminen on otettu kurssilla huomioon, itseä aina jännittää vähän etukäteen mennä kursseille kun ei yhtään tiedä, että mikä siellä on koirakoiden taso ja kuinka hyvin sopii itse joukkoon mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläset pikkujutut tuntuu kyllä ihan lottovoitoilta! Ei oo yks tai kaks kertaa kun ihmiset on tuijottaneet pihalla kun ollaan pidetty hirveet bileet ihan vaikka katsekontaktin ottamisesta :D

      Poista