lauantai 5. maaliskuuta 2016

It's all about zen

Ajoin eilen hallille jo miltei tunnin ennen treenejä harjoittelemaan käytöstapoja Noxin kanssa. Käppäiltiin pihalla, treenattiin kontaktia ja rauhoituttiin hallin ovella. Välillä pistin Noxin autoon tauolle ja sitten uusiksi. Viimeinen harjoitus ennen treenejä meni jo oikein hyvin. Nox makoili rauhassa ovella ja käveli nätisti vierellä takaisin autolle.  Ennen omaa vuoroaan Nox piippasi hieman, mutta kun sisään ei ollut tulemista ääniefektien kera ja poistuttiin ulos heti jos mokoma alkoi, tyytyi nokinokka makoilemaan rauhallisesti jaloissani sekä Maggie-siskon vuoron ajan, että omien treeniensä jälkeen. Kun Nox käyttäytyi hyvin, parani oma fiilikseni hurjasti ja pystyttiin keskittymään päivän kiemuroihin ilman huolta sekoilusta. Nox ei lähtenyt haahuilemaan ja jaksoi hyvin koko treenipätkänsä. Rauhoittuminen teki siis meille molemmille hyvää!


4.3.2016
Päätin ettei tehdä ollenkaan rataa, kun molemmat oltiin oikeassa mielentilassa ja pelkäsin homman lähtevän käsistä jos Nox pääsisi spurttaamaan kunnolla (lue: Nox menee kovaa, en ehdi ohjata, hermostun, Nox hermostuu, paska treeni). Me koitettiin 4-6 kohtaa ja Nox kääntyi todella nätisti kutoselle vaikka jäin kauas. Ekalla kerralla saatoin sanoa vahingossa "Mene putkeen!" ja hienostihan se irtosi ysille :D Huuups...

Toinen harjoitus tehtiin 10-12 kohdassa. Tarkoitus oli jäädä 12 hypyn siivekkeen taakse ja pelkästään rintamasuuntaa ja kättä vaihtamalla ohjata koira kepeille asti. Me saatiin hienosti tehtyä 10 ja 11 niin, että seisoin 12 ja 11 siivekkeiden välissä. Hirmu pienestä se on kyllä kiinni! Jos kutsuin Noxin heilauttamalla kättä kerran, menivät hypyt hienosti, mutta jos kutsuin sitä vähänkin voimakkaammin, tuli se vauhdilla luokseni. Viimeistä ei koitettu, koska huomasin, että Nox alkoi väsähtää ja halusin lopettaa kun meni vielä hyvin.

Menin treenien jälkeen kotiin hymyillen. Me ollaan nimittäin panostettu viime aikoina erityisesti zen-fiiliksen löytämiseen ja se tuntuu tuottavan tulosta. Teimme rauhoittumisharjoituksia paljon kun Nox oli nuorempi, mutta jossain vaiheessa ne unohtuivat ja minä aloin katsomaan Noxin käytöstä erityisesti agitreeneissä läpi sormien. En vaatinut siltä samoja asioita, kun omatoimitreeneissä ja Nox oppi tottakai tunnistamaan tilanteen. Parkkeeraan yleensä aina samalle paikalle, kun on ohjatut treenit kun taas omatoimitreeneissä ajan toiselle puolelle hallia, lähemmäs toisen kentän ovea. En tajunnut tätä hölmöä mokaa ennenkuin aloin tosissani miettiä miksi Nox kiihtyy niin valtavasti perjantaisin jo kun ajan hallin pihalle. Omatoimitreeneissä kun se taas osaa odotella rauhassa eikä kisko hallille vaikka onkin innoissaan. Ollaan siis ajeltu välillä hallin pihalle ihan vaan rauhoittumisharjoituksia ajatellen. Tai ollaan käyty tokoilemassa, jotta Nox ei joka kerta odottaisi agsaa. Jatketaan tätä, koska muutos lyhyessä ajassa on ollut valtava.

2015


Tokoa sivuten. Varma kevään merkki on allekirjoittaneen kasvava tokoinnostus. Ilmoitin Noxin jopa neljän kerran tokokurssille, josta toivon löytäväni motivaatiota jatkaa tokon säännöllistä treenaamista ja hakea ryhmiinkin. Kesäksi olen suunnitellut ohjattuja rallytreenejä ja siitäkin syystä olen tehnyt nyt hurjasti töitä meidän seuran kisoissa ja kerryttänyt talkoopisteitä. Plus tykkään hurjasti yhdistystoiminnasta :)  Agin suhteen en ole vielä 100% varma mitä tehdään. Todennäköisesti en hae ryhmäpaikkaa kesäksi vaan ostan vapaakortin seuraavaksi kaudeksi ja treenaan itsekseni/kavereiden kanssa. Olen kaavaillut meille molemmille kuukauden totaalitaukoa agista (sekä sitä kastrointia) tähän johonkin väliin joten tuntuisi hölmöltä ostaa ryhmäpaikkaa, kun siitä menisi iso osa lomaillessa. Mutta jos joku kaipaa treeniseuraa kesällä niin täällä on ;)

4 kommenttia:

  1. Kuka just manasi teidän odottelusta ja noin hienosti nyt sujuu! Kyllä se työnteko vaan kannattaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Eniten tässä vaatii omistaja treeniä että pysyy pakka kasassa :D

      Poista
    2. Ainahan me ollaan se heikoin lenkki :) Kyllähän ne koirat oppii!

      Poista
    3. Jep :D Pitää alkaa tekemään meditointiharjoituksia

      Poista