tiistai 3. marraskuuta 2015

Neuroosi Emilia

Capitaliin on enää muutamia viikkoja ja innolla taas odotan tulevaa näyttelypäivää. Viime aikoina mieltä on kuitenkin varjostanut eräs asia, joka erityisesti FFFn jälkeen nosti taas päätään ja sen vuoksi olen joutunut miettimään miten jatkan harrastamista niin, että se on sekä minulle että freteilleni mieleistä. 

Kaikki fretti-ihmiset tietävät ECE:n ja uudemmille harrastajille se tulee varmasti vielä tutuksi...Se on varmasti yksi eniten meitä hulluja näätänaisia puhuttava asia, eikä vain suomessa. ECE on corona viruksen aiheuttama raju vatsatauti, joka jyllää voimakkaana ympäri maailmaa. Sille ominaista on vihreä vetinen ripuli, oksentelu, ruokahaluttomuus, väsymys, kuivuminen jne. Yksilöt reagoivat hyvin eri tavalla ECE:hen, mutta varmaa on, että kyseessä on vakava sairaus, joka pahimmillaan voi johtaa jopa kuolemaan ja oireettomanakin saattaa muhia kehossa kuukausia. ECE tarttuu herkästi ja uskon sitä löytyvän lähes kaikista frettikodeista suomessa tavalla tai toisella ja erilaisina kantoina. Uskon lauman täysin terveeksi vasta kun näen negatiivisen testituloksen. 

Siispä olen päättänyt että lukuunottamatta harvoja ja valittuja, en anna jatkossa ihmisten koskea fretteihini näyttelyissä ja välttelen kaikkia muitakin tapahtumia. Kuulostan varmaankin ihan kauhealta ja ylisuojelevalta, mutta kun on muutamia kertoja nähnyt fretin, ja aina sen tietyn, huonossa kunnossa, tahtoo tehdä kaiken estääkseen sen jatkossa. Pidän ihan superpaljon erilaisista frettipäivistä ja messuista, mutta en vain enää uskalla moisiin osallistua. En missään nimessä siis tuomitse ketään joka näissä käy, ne on parhaita juttuja harrastamisessa! :)

Tiedän myös, että meillä on jo tietyt kannat ja se ei siitä miksikään muutu, mutta kun tapahtumissa ja treffeillä on useista eri perheistä frettejä niin iloisestihan ne pöpöt siellä leviää ja jatkavat matkaa taas eteenpäin. Pelkkä desifioiminen (jota kaikki eivät edes harrasta kuten taas tuli näyttelyssä nähtyä...MUR!) ei välttämättä riitä ja siksi me tehdään nyt kaikkemme, että vältytään uusilta taudeilta. Anteeksi jo täällä niille, jotka mieluusti kävisivät näätiäni tervehtimissä, mutta pyydän ymmärrystä. Mä olen vähän neuroottinen...

3 kommenttia:

  1. Yyh katsellaan eteemmältä. Tää on kyllä ihan täysin totta koko teksti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ikävää mutta varsinkin Muusan takia on pakko olla tarkkana....Se on se joka saa aina tosi rajusti kaikki uudet pöpöt :( Harmittaa itseäkin ihan sikana. Ärsyttävä ECE!

      Poista