sunnuntai 1. helmikuuta 2015

"Mene!"

Eilen oli meidän ensimmäiset peko treenit ja aiheena lähinnä yliheitto (?). Eli vähän samantapaista mitä ollaan ennenkin tehty. Minä ja Nox keskilinjalle ja kaksi liikkuvaa ihmistä sopivan välimatkan päähän meidän molemmilla puolilla. Lähetin Noxin ensin vasemmalle, jonka jälkeen menin vähän vastaan tarkoituksena viedä koira hallitusti takaisin keskilinjalle ja lähettää toiselle puolelle. Joopa joo...kävi sama mitä viestissäkin, eli Noxia ei paljon mun herkut kiinnosta sen jälkeen kun tajusi että pitää juosta IIIHANIEN ihmisten väliä syömässä. Ainakin pojulla oli hauskaa :) Sen jälkeen Pox autoon ja minä sain tehdä yliheittoja muiden koirien kanssa. Muuten ok mutta yksi hoffi oli kovin epäileväinen, haukkui ja haki vähän luimistellen palkkaa. Tajusin sitten että eihän se parka ollut ikinä päässyt haistamaan fretin hajua ja meni siitä vähän sekaisin. Yleensäkin koirat reagoi kahdella tavalla näätien hajuun; joko niitä jännittää ja pelottaa tai sitten ne ovat aivan onnessaan! Hyvää häiriöharjoitusta :P

Kotiläksyksi annettiin harjoitella lähetyksiä esim kahden dummyn tai pallon tms kanssa. Pallot samaan tyyliin molemmille puolille kuin päivän harjoituksissakin ja koira lähetetään keskeltä haluamalleni pallolle ja kutsutaan takaisin. Sillä tuoko koira pallon vai ei, ei ole merkitystä koska tässä harjoitellaan vaan oikeaan suuntaan lähettämistä. Ja palkka tietenkin vain oikeaan suuntaan menosta. Ajattelin pakottaa myös kavereita ja perhettä näihin harjoituksiin.

Meillä molemmilla jäi todella hyvä fiilis ensimmäisistä treeneistä enkä malta odottaa että päästään jatkamaan! Keskiviikkona olisi vuorossa tottista ja valitettavasti lauantain maastotreenit jää väliin Viron näyttelyn takia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti