torstai 11. syyskuuta 2014

Kasvua

Facebookissa tuli keskustelua pentujen, ja erityisesti J-kakrujen, painoista. Itse olen kovin neuroottinen Noxin painon suhteen ja olen ottanut hirveästi stressiä, jos Nox on ollut grammankin jäljessä sisaruksistaan...Nox on ollut alusta asti pentueen pienin ja kasvanut silti tasaisesti kokoajan, joten tiedän, että on tyhmää hermoilla siitä. Nyt Nox on jopa ohittanut osan tytöistä. Mutta minkä sitä itselleen voi. Päätin nyt kuitenkin laittaa tännekin ylös miten Nox on kehittynyt:

27.7   5,2 kg
3.8     5,9 kg
10.8   6,2 kg
7.9     9,0 kg
11.9   9,7 kg
13.9   10.0kg

9vko

14vko, © Jenny Söderlund


16vko

3 kommenttia:

  1. ei pidä verrata toisiin pentuihin, ei edes saman pentueen pentuihin - jokainen kuitenkin kehittyy omaa vauhtiaan. Oman koirani pentueessa oli suuria eroja ja kehittyivät ihan eri aikaan.. Toiset painoivat jo yli 10kg, kun toiset painoivat vasta n. 7kg ja jokainen kuitenkin oli ja on nykyäänkin ihan sopusuhtaisia. Kun itse tunnustelee pentua, etenkin sen kylkiä, tulisi kylkiluiden tuntua vähän painettaessa - joskin nuorella koiralla luut saattavat tuntua helpostikin, mutta itse olen sitä mieltä että mieluummin vähän hoikka pentu kuin lihava. Mutta ei liika laihuuskaan tietenkään hyväksi ole. Ei siitä kannata stressiä ottaa jos pari kiloakin sattuu pentuesisaruksiaan olemaan kevyempi tahi painavempi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Järkihän mulle kokoajan sanoo ettei saisi verrata mutten silti pysty olla stressaamatta :D Varmasti asiaan vaikuttaa myös se, että Nox on ensimmäinen oma koirani, joten olen muutenkin herkkä sen suhteen. Hyvässä painossa tuo on ja kehittyy tosiaan kokoajan joten pitäisi yrittää ottaa rauhallisemmin :)

      Poista
  2. Pääasia että se paino nousee siellä hiljalleen :)
    Eli ei kannata stressata (se on aina hyvä sanoa ulkopuolisena, muistan hyvin itsekin ajan ensimmäisen koiran kanssa kun kaikki oli vielä uutta).

    VastaaPoista