sunnuntai 3. elokuuta 2014

KesäPiknik 2014

Lauantaina 2.8 Pääkaupunkiseudun fretit järjestivät frettipiireissä jo tutuksi tulleen KesäPiknik näyttelyn, tällä kertaa Luukin ulkoilualueelle. Tuomariksi Piknikille saapui Ailen Timuska, virolainen frettiharrastaja, joka on melko uusi tuomari, suomessa Ailen ei ole ollut kertaakaan ja ulkomaillakin käsittääkseni vain kerran. Minulle tämä oli ensimmäinen näyttely hallituksen jäsenenä ja sen parissa onkin tullut touhuttua jo kuukausia.

Näyttelyn sisäänkirjauksen oli tarkoitus alkaa puoli kymmeneltä, mutta sitä ennen oli paljon tekemistä, joten puoli seiskan aikaan pakkasin kamat, tytöt ja Noxin autoon ja lähdin huristamaan kohti Luukkia. Aiemmin Nox on matkustanut näätin Atlas 40-boksissa autoreissut, mutta aikaisemmin ei olla menty yhdessä koko porukan kanssa, joten jouduin laittamaan Noxin pelkääjänpaikan jalkatilaan. Vähän jännitin miten se pysyisi siellä, mutta onneksi poju otti tapansa mukaan rennosti ja nukkui lähes koko matkan.


Perillä raahasin kamat ja näädät varjoon ja aloin touhuamaan hallitushommien parissa. Näyttelypäivä sujui nopeasti sihteeröidessä ja ihan vaan auringossa käristyessa. Nox sai itselleen uuden parhaan kaverin Sabrinan cirneco pennusta Yodasta ja ne painivat koko päivän puskan varjossa, hauskaa! Mukana olivat kaikki tytöt paitsi MuiMui jolle lupasin näyttelyeläkkeen Tampereen näyttelyn jälkeen. Vähän hermostutti miten tytöt pärjäisivät auringonpaahteessa, mutta ongelmia ei onneksi tullut. Olihan niillä tietenkin veto poissa, mutta muuten ok.

Vasemmalla VSP ja oikealla BIS palkinnot


Odotin innolla Ailenin arvosteluja. Minusta on virkistävää nähdä uusia naamoja tuomaripöydissä, sillä on mahdoton sanoa mitkä freteistä tulevat pärjäämään. Yleensä on nimittäin helppo ennustaa mitkä näädät ovat palkintopalleilla ja se syö omaakin näyttelyintoa, vaikka yleensä ne omat ovatkin pärjänneiden joukossa. Tällä kertaa en kuitenkaan yhtään osannut sanoa millaisista freteistä tuomari tykkäsi vaikka itsekin on sihteeröimässä muutaman luokan.

Nera arvosteltavana


Olin henkisesti valmistautunut pitkään näyttelypäivään. Tämä oli vasta toinen näyttely tuomarille, joten olisi ollut ymmärrettävää, että arvostelu veisi aikansa, vaikka frettejä olikin vain vähän päälle 50 paikalla. Mutta mitä vielä, Ailen oli todella ripeä ja jo kolmen aikoihin pystyimme aloittamaan palkintojenjaon. Itselläni oli vain varovaisia toiveita Neran pärjäämisen suhteen, mutta muuten ei odotuksia. Mutta voi, että sainkin yllättyä! Hippu nappasi luokkansa ensimmäisen sijan kuten myös Nera. Nera oli myös paras juniori ja omaksi järkytysekseni VSP! Koska tässä ei ilmeisesti ollut tarpeeksi, valioitui Hippu viimenkin. Niin hieno tyttö <3 Näiden tulosten myötä myös Neralla on mahdollisuus juniorivalioon, joten katsotaan jatkuuko Hipun linja taas yhdellä valiopossulla lokakuussa :P

luokan 1. Pickpocket's Rise of the Phoenix
luokan 2.  Nightshade's Nibbler's Flaugnarde Fling
luokan 1. E-Pic's Bittersweet


Paras juniori: Pickpocket's Rise of the Phoenix
Paras seniori: E-pic's Gormenghast
Paras veteraani: ACH's Mystique
BIS E-Pic's Gormenghast
VSP Pickpocket's Rise of The Phoenix

Valiot E-Pic's Bitterweet ja Sun-yellow Spiral Dance (Hipun isoäiti!)
Minulla oli vakaa aikomus lopettaa tämän vuoden näyttelykausi KesäPiknikkiin, mutta ovat ne vaan niin hauskoja tapahtumia, että ilmoittauduin jo lokakuussa järjestettävään FFFään sekä marraskuussa olevaan Capitaliin!. Suunnitelmissa olisi osallistua myös alkuvuodesta järjestettäviin WCWFSään sekä ruotsin Mälarilleniin. Ehkä myös Viron talvinäyttelyyn.

Kaikki kuvat Saara Liimanin käsialaa, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti