sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Hei taas

Pieni hetki vierähtänyt edellisestä päivityksestä...Päätin jo luovuttaa koko blogin suhteen, mutta eilen iski hinku taas kirjoittaa. Perus Emiliaa, ei kovin tasaista menoa.

Pilke täyttää huomenna 7kk. Vaikka on vaikea uskoa miten nopeasti aika on mennyt, unohdan myös helposti miten nuori se vielä on ja etten voi vaatia siltä vielä samanlaisia asioita kuin vaikka Noxilta. Se on kuitenkin huikean keskittymiskykyinen, hieman pikkuvanha neiti näppärä, joka tekee just eikä melkein niinkuin sille on opetettu.

Mun on hyvin vaikeaa kehua koiriani muille ,vaikka joskus olisi ehkä syytä, mutta silti on pakko sanoa, että olen Pilkkeeseen ihan hurjan tyytyväinen. Se ei ole täydellinen ja tiedostan myös sen heikkoudet, mutta kokonaisuutena se on hyvin lähellä sitä mitä toivoin. Se on sähäkämpi ja itsevarmempi tapaus kuin veljensä, mutta omaa myös mielettömän on/off kytkimen eikä häsää turhaan. Tätä ominaisuutta on toki vahvistettu jatkuvasti sillä en itse jaksa turhaa sekoilua ja piippailua. Onneksi myös Nox on tasaantunut viimeisen vuoden aikana ja nyt meidän arki on melko vaivatonta. Rauhoittumisen myötä olen alkanut saada taas luottoa takaisin Noxiin ja treenaaminen senkin kanssa on hauskaa.

Vaikka Pilke on helppo koira kunhan sille on tarpeeksi mustavalkoinen, ovat viimeiset kolme viikkoa olleet melkoista aaltoilua. Pöhinää, haahuilua, sisälle ruikkimista yms. Tähän kun lisättiin urosten lisääntynyt kiinnostus ja itsensä neuroottinen putsaus, osasin odotella juoksujen alkamista. Ja eilen näkyikin ensimmäiset pisarat. Vaikka tiesin juoksujen todennäköisesti alkavan lähiaikoina, oli se silti pieni järkytys. Onneksi juoksuhousut eivät vaikuttaneet vaivaavan sitä juurikaan. Itseasiassa Pilke tuntui tajuavan ne vasta ehkä puoli tuntia päälle laiton jälkeen ja silloin ne hieman häiritsivät leikkimistä. Paikkistreeni ja agin suuntakäskyjen naksuttelu taas sujui ongelmitta.

Talvikaudelle meillä on paljon kivaa luvassa. Pilke pääsee treenaamaan ohjatusti alkeisaksaa ja tokoa ja Nox agilitya joka toinen viikko. Näiden lisäksi meillä on kaveriporukalla viikottainen treenivuoro aina kevääseen asti joten ei ehdi tulla tylsää.

Pilke Onnidogissa. Kuvasta kiitos Jennylle <3 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ei pysty käsittää...vaikka se on niin pikkuvanha et ois pitänyt arvata 😂❤

      Poista