keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

5 lempparia

Facebookissa kiertää lempirotu haaste, jonka ideana on listata rotujen top 5. Tein jo haasteen facessa, mutta Millistä mallia ottaen, teen sen myös täällä paremmin perusteluin.



1. Australianpaimenkoira

Täyden kympin paketti. Älykäs, aktiivinen, uskomattoman viisas, huumorintajuinen, miellyttämisenhaluinen, terve rotu. Rakastan työlinjaisten sporttimallia ja viimeisen vuoden aikana rakkauteni tätä rotua kohtaan on vain syventynyt entisestään.



2. Siperianhusky

Pienen tytön ikuisuusunelma. Valpas, aktiivinen, älykäs, nokkela, ystävällinen...Vaikka olen aina unelmoinut tämän upean rodun edustajasta, en tosissani uskonut, että joskus ottaisin huskyn. Viimeinen niitti oli kuitenkin kun pääsin tutustumaan ystäväni upeaan husky neitoon ja herraan. Elämäntilanteeni pitäisi olla hyvin erilainen, jotta voisin käyttölinjaisen huskyn ottaa, mutta uskon, että ennemmin tai myöhemmin luotani löytyy "vähintään" showlinjainen vetopeli. Toivottavasti ei kovin liioiteltuna versiona :P




3. Hollanninpaimenkoira

Hyvin samankaltaiset perusteet kuin ausseissakin. Vielä joskus minulta löytyy holsku, mieluiten lyhytkarvaisena versiona. Todennäköisesti pitää tehdä paljon töitä, että löydän yhdistelmän ja yksilön jonka kelpuutan.





4. Tsekinpaimenkoira

Kuten eräs facebook kaverini sen ilmaisi: upea rotu surkeassa paketissa. Minä rakastan tsekeissä kaikkea. Niiden luonne, käyttöominaisuudet ja kaunis ulkonäkö ovat kaikki sellaisia juttuja, joiden perään kuolaan. Olin jo päättänyt ottavani tsekin, ottanut yhteyttä kasvattajiin ja alustavasti varaillut pentua, kun karu tosiasia iski; tsekinpaimenkoira on sairas rotu. Luulin aluksi kestäväni riskin, mutta lopulta ymmärsin että murtuisin, jos saisin koiran, jonka terveys ei kestäisi tehdä hommia tai välttämättä edes normaalia elämää. Joskus jos rodun tilanne paranee minä otan itselleni tsekkiläisen.



5. Saksanpaimenkoira

Sakemanneihin syttyi palava rakkaus Geran myötä, joka on muistuttaa saksanpaimenkoiraa monin tavoin. Vahva, valpas, älykäs, monipuolinen harrastuskoira. Terveys mietityttää...käyttölinjainen ois hieno jos osaisin kouluttaa!

Kuva täältä


Tuntuu hassulta myöntää, mutta ajatukseni pyörivät jo seuraavassa koirassa ja itseasiassa niin rotu kuin yhdistelmäkin on aikalailla päätetty. Rakastan aussieta ja koiraharrastamista, mutta tulevaisuudensuunnitelmani ovat sellaisia etten tosissani usko pystyväni pitämään kahta aktiivista harrastuskoiraa kerralla, joten seuraavaksi on luvassa jotain "helpompaa". Onneksi pentuesuunnitelmien toteutumiseen on vielä runsaasti aikaa, joten uutta koiraa ei tule vielä aikoihin :D Toivon, että siihen mennessä Nox on toimiva paketti ja minä olen unohtanut tämän ihanan perseilyiän...

Noxin ja sakemannin kuvaa lukuunottamatta kuvat napattu täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti